O Beogradu | Miross

O Beogradu

Dobro došli u Beograd, grad koji je vekovima bio mesto susreta različitih civilizacija.

METROPOLA REKA sa više od 100 splavova, koji plutaju usidreni duž 220 km dugih rečnih obala i čine Beograd jedinim takvim gradom u Evropi. Od ulične gužve i prepunih kafića do mirnih kutaka i oaza udaljenih samo nekoliko minuta hoda, vi ćete doživeti KOSMOPOLITSKI NAČIN ŽIVOTA Beograda. Opustite se nakon sastanaka u jednom od brojnih kafića u centru grada.

FUZIJA KULTURA je najbolje izražena u tradicionalnoj srpskoj kuhinji, muzici i folkloru. Potrudite se da posetite neku od čuvenih kafana koje su smeštene u ulici koja datira iz XIX veka. Tamo ćete uživo iskusiti izvođenja tamburaškog orkestra, tradicionalne snimke i roštilj. I najbolje od svega, ne morate da vodite računa na to da li je dan ili noć, jer MAGIJA NIKAD NE PRESTAJE.

Pozivajući se na noćni život grada, Lonely Planet Guide kaže da je Beograd "ONE OF EUROPE 10 HOT SPOTS", a Sunday Times je deklarisao Beograd kao "A NEW CAPITAL OF COOL".

SOULFOOD, najbolja srpska kuhinja će vas voditi kroz emocije i iskustva. Hrana u Srbiji zapravo ima ukusa, ona je organska, i napravljena prema tradicionalnim receptima. Jezik hrane, kao i na jezik cveća i drugih oblika neverbalne komunikacije dugo ostaje u sećanju.

Na samo nekoliko minuta od centra grada nalazi se Adi Ciganlija, prava oaza Beograda. Smešteni između reka, jezero, šuma i 8 km duga plaža predstavljaju idealno mesto za odmor od konferencijske rutine i gradske gužve. Mogućnosti su velike. Od golfa, preko na skijanje na vodi, opuštanja u kafićima i prelepoj prirodi, do skrivenih restorana...