SOTA 2016 | Miross

PETI KONGRES SRPSKE ORTOPEDSKO TRAUMATOLOŠKE ASOCIJACIJE

Hotel Crowne Plaza, Beograd

Mole se prezenteri da svoje prezentacije dostave 2 sata pre svog termina tehničarima u sobi za predavače ili u sali za rad.

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji velika mi je čast i zadovoljstvo da Vas u ime Srpske Ortopedsko Traumatološke Asocijacije (SOTA) pozovem na Peti Kongres SOTA-e koji se održava od 13. do 15. oktobra 2016. godine u Beogradu.

Pozivamo Vas na ovaj kongres jer on ima poseban značaj pošto se organizuje zajedno sa EFFORT-om (Evropskom Federacijom Nacionalnih Saveza Ortopedije i Traumatologije) kao i zbog prvog sastanka ESTROT-a (Evrospkog Udruženja za Regeneraciju Tkiva u Ortopediji i Traumatologiji) na našim prostorima. ESTROT ima poseban značaj u današnje vreme jer promoviše novi aspekt biološkog lečenja ortopedskih oboljenja i povreda.

Od osnivanja našeg udruženja juna 2007. godine, bili smo domaćini četiri izuzetno uspešna kongresa. Organizacija petog Kongresa SOTA-e u ovim teškim vremenima još jednom ističe potrebu za postojanjem udruženja ortopedskih hirurga i traumatologa Srbije. Ovaj kongres je rezultat dugotrajnog napornog rada i naše želje da nas okupi i usmeri ka zajedničkom cilju – uspešnijem lečenju naših pacijenata.
Nadamo se da će ovaj kongres sa međunarodnim učešćem pružiti priliku za nesebičnu razmenu i širenje novih iskustava i znanja, kreativnu diskusiju i uspostavljanje novih prijateljstava.

Kao Predsednik Srpske Ortopedsko Traumatološke Asocijacije imam prijatnu dužnost da Vam srdačno poželim dobrodošlicu na V Kongres SOTA-e, uspešan rad, puno novih poznanstava i lepog druženja u predivnom Beogradu.

Prof. dr Marko Bumbaširević

Predsednik V Kongresa SOTA 2016, prof dr Marko Bumbaširević