UGOSCGRS 2017 | Miross

sr

sr

Uvodna reč

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Imam veliko zadovoljstvo i čast da vas pozovem da učestvujete u radu XV Međunarodnog Kongresa Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske (UGOSCGRS) koji se održava u Beogradu 7-9. decembra 2017. godine.

Udruženje UGOSCGRS je strukovna organizacija koju sačinjavaju ginekolozi i akušeri Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Proistekla je iz ranijeg Udruženja ginekologa i opstetričara Jugoslavije (UGOJ) koje je osnovano 1956. godine i čiji je UGOSCGRS sukcesor aktivnosti na prostorima Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Do sada je Udruženje organizovalo 14 kongresa i 18 simpozijuma.

Obzirom da nam je cilj povezivanje i razmena iskustava u celom regionu i šire, pa i u Evropi i svetu, ovog puta smo se odlučili da tema sastanka budu novine i savremeni trendovi iz oblasti ginekologije i akušerstva za koju smo uspeli da obezbedimo učešće velikog broja istaknutih predavača iz mnogih zemalja.

U ime Uprave UGOSCGRS, Organizacionog odbora i u svoje lično ime želim Vam dobrodošlicu u gostoljubivi i kosmopolitski Beograd. Nadamo se da će Beograd biti dobar domaćin predstojećem skupu koji će uz Vaše prisustvo i naše zajedničko druženje proteći uspešno.

S poštovanjem,

Prof. dr Aleksandar Stefanović
Predsednik Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije,
Crne Gore i Republike Srpske (UGOSCGRS)