UGOSCGRS XVII | Miross
sr en

Uvodna reč

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,

Imam veliko zadovoljstvo i čast da vas pozovem da učestvujete u radu XVII Simpozijuma Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije, Crne Gore i Republike Srpske (UGOSCGRS) koji se održava u Beogradu 18. i 19. septembra 2015. godine.

Udruženje UGOSCGRS je strukovna organizacija koju sačinjavaju ginekolozi i akušeri Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Proistekla je iz ranijeg Udruženja ginekologa i opstetričara Jugoslavije (UGOJ) koje je osnovano 1956. godine i čiji je UGOSCGRS sukcesor aktivnosti na prostorima Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Do sada je Udruženje organizovalo 14 kongresa i 16 simpozijuma.

Počasni pokrovitelj Simpozijuma biće gospodin Tomislav Nikolić, Predsednik Republike Srbije, kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije sa ministrom Ass. dr Zlatiborom Lončarom na čelu.

Obzirom da nam je cilj povezivanje i razmena iskustava u celom regionu i šire, pa i u Evropi i svetu, ovog puta smo se odlučili da tema sastanka budu novine i savremeni trendovi iz oblasti ginekologije i akušerstva za koju smo uspeli da obezbedimo učešće velikog broja istaknutih predavača iz mnogih zemalja.

Tako će na skupu predavanja držati veoma poznata imena kao: Prof. dr Erich Salling, Prof. dr Wolfgang Holzgreve, Ass. dr Zlatibor Lončar, Prof. dr Nebojša Lalić, Prof. dr Radan Džodić, Prof. dr Vesna Kesić, Prof. dr György Bártfai, Prof. dr Adolf Lukanovič, Prof. dr Vesna Ećim Zlojutro, Prim. dr Vojislav Miketić, Prof. dr Nebojša Radunović, Prof. dr Tihomir Vejnović, Prof. dr Slobodan Arsenijević, Doc. dr Snežana Raspopović, Prof. dr Miroslav Kopjar, Doc. dr Jelka Rajović, Prof. dr Herman Haller i mnogi drugi.

U ime Uprave UGOSCGRS, Organizacionog odbora i u svoje lično ime želim Vam dobrodošlicu u gostoljubivi i kosmopolitski Beograd. Nadamo se da će Beograd biti dobar domaćin predstojećem skupu u hotelu Metropol Palace koji će uz Vaše prisustvo i naše zajedničko druženje proteći uspešno.

S poštovanjem,
Prof. dr Aleksandar Stefanović
Predsednik Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije,
Crne Gore i Republike Srpske (UGOSCGRS)